Cake by Esbjörnsson är specialiserad på att skapa vackra, eleganta, goda designade tårtor.


Jag heter Catarina Esbjörnsson och är tårtkonstnär i Rockneby.
Jag älskar att skapa vackra, moderna och eleganta Dop ,fest och Bröllops tårtor .

Mitt mål är att erbjuda varje kund en exklusiv god tårta med smakrika goda mousser.
Allt är gjort från grunden med finaste råvaror och mousser .

Jag lägger min själ i varje enskild tårta och vill att det ska synas att just denna tårtan kommer från mig och att den speglar hög kvalité rakt igenom. Vi har valt att arbeta med finaste råvaror och väldigt hög kvalite på alla tårtor som lämnar oss.

Sockerblommor eller Färska blommor?

Nästan alla våra bröllopstårtor har handgjorda sockerblommor och det bästa med sockerblommor är att de är helt giftfria.
Många av våra brudpar väljer att spara sina blommor som minne och ett tips är att lägga dem på ett fat med en glaskupa över.
Man kan även montera dem i en skål. Vi kan på förfrågan göra tårtor med färska blommor men köper man blommor från en blomsteraffär så bör man kontrollera att de ej är besprutade .Vi kommer under sommaren odla en del Austinrosor på gården och dessa är helt giftfria och besprutas ej, så fråga oss om ni är sugna på färska blommor på er tårta.

sockerblommapn.png

Vad innehåller våra tårtor ?

Våra tårtor är eleganta och vackra men innehåller även fina råvaror som äkta smör, grädde och alla våra mousser görs av fina pureér som vi till stor del gör själva.

Tårtan spacklas (för att få sina raka kanter) med en varmvispad marängsmörkräm, smaksatt med Vanilj.
De flesta väljer att sen få sin tårta täckt med fin sockerpasta som är en av de godaste på marknaden, den är helt nötfri, glutenfri & vegansk.

Vi gör tårtor som är glutenfria, laktosfria, mjölkfria & veganska , OBS! Spår kan finnas då allt bakas i samma kök !

Vi erbjuder även tårtor utan sockerpasta med bara marängsmörkräm, den kan fås i olika färger.

Våra sockerblommor är gjorda i flowerpaste men vi rekommenderar att ej äta dessa då vi arbetar med den svåraste tekniken med att stjälkarna innehåller en liten ståltråd och florist teip, detta för att kunna få dem riktigt naturtrogna. På detta sätt blir de väldigt vackra..

Dessa behandlas sen med en safety seal som gör att man enligt våra livsmedelsregler får sticka ner dem i tårtan. Vi följer livsmedelsverkets regler och använder bara livsmedel och tårtpelare som är godkända här i Sverige. Vi ni vara säkra på att få någon som vet hur en våningstårta ska hålla i både transport & finish har ni kommit rätt . Cake by Esbjörnsson är otroligt noggranna med att ni som kund får bästa tänkbara hjälp med er tårta. Vi erbjuder även utkörning i mån av tid för 50 kr / mil.

hur Förvarar man tårtan tills den ska ätas ?

En tårta som innehåller mousse & sockerblommor ska förvars i vanlig hushållkyl (som i vanliga hemmet) tills ca 30 min innan den ska ätas, man bör ta ut den en stund innan pga att tårtan är spacklad med en marängsmörkräm direkt under sockerpastan (för att få sina raka fina kanter) denna innehåller äkta smör och ska därför hinna bli rumstempererad för att få bästa tänkbara smak. Skär sen tårtan med vass kniv för att få vackra bitar .lyft bitarna med tårtspaden.

En tårta fylld med smörkräm ska med fördel stå ute i rumstemperatur från kvällen innan för annars hinner den ej bli mjuk och tempererad inuti, denna tårtan säljs med fördel när man har svårt med att hitta plats i kyl på tex bröllop eller om man ska frakta tårtan lite längre. Den är ej lika känslig för värme som en tårta med mousse . Även denna bör skäras med vass kniv för vackra bitar.

En Bröllopstårta med sockerblommor får endast förvaras i vanlig hushåll kyl, där trivs de bäst, som dem i våra hem.

Man kan ej förvara en sådan här tårta i ett kylrum eller stora restaurangkylar pga att de ofta är så fuktiga så man riskera att sockerblommorna smälter. Undrar ni något så bara fråga oss .

Varför är det en tårtpelare i tårtan ?

Varje våningstårta innehåller en tårtpelare som löper strax under översta våningen till bottenplattan tårtan står på, denna är för att tårtan ska stå stadigt i transport och ingen våning ska glida åt sidan. Cake by Esbjörnsson vet hur man bygger en våningstårta och har aldrig haft en våningstårta som gått sönder vid transport. Man bör tänka på att köra försiktigt i rondeller& gupp . Den står säkrast i bagaget på plan yta . Cake by Esbjörnssons ansvar slutar vid utlämnande av tårtan och går då över till kund. det är kunds ansvar att förvara den enligt föreskrifter.

Kan vi ta uppdrag på annan ort vid stora Bröllop ?

Ja vi kan ta uppdrag på annan ort om man är ute i god tid och vi ej har andra uppdrag inbokade redan, vi behöver ha tillgång till ett kök där vi kan baka och förbereda tårtan. Hotellkostnader och resekostnader tillkommer och pris enligt överenskommelse. Även möjligt att hjälpa till med dukning & dekoration. Vi kommer även kunna ta uppdrag runt Solkusten i Malaga/Fuengirola men man måste vara ute i väldigt god tid för att vi ska kunna planera in detta !

Betalning av tårta /Bröllopstårta

Vi tar betalt via Swish när ni hämtar tårtan ( detta gäller små tårtor) tårtor som ej är avbeställda innan senast 4 dagar innan dagen de skulle hämtas, utgår full betalning.

Större Tårtor betalar man en bokningsavgift på 500 kr, återfås ej vid avbokning.

Bröllopstårta , vid bokning av ert datum , tas en bokningsavgift ut på 500 kr , detta för att garantera er plats och att vi båda ska känna oss säkra på att bokning gäller, dessa 500 kr återfås ej vid ev. avbokning av tårtan. Dessa 500 kr dras av på slutbetalning av
tårtan.

Full betalning av bröllopstårtan
Ca 4v innan bröllopsdagen skickar vi en betalningsavi och den ska betalas omgående, senast 4v innan bröllopsdatum , ni kan betala via Swish 123 644 68 84 eller Bg

Vi färdigställer ej tårtor som ej är betalda enligt överenskommelse. Skulle man avboka sin Bröllopstårta senare än 30 dagar innan bröllopet, utgår full betalning .

Vart finns vi ?

Vårt lilla Bageri ligger i Kåremo, 17 min Norr om Ikea utanför Kalmar och bara 1 min in från E22.
Från Kalmar : Sväng in höger mot Kåremo / Pataholm, avfarten tar slut, sväng vänster mot Pataholm . Kör 400m och ni ser vår grusväg ner till vänster med en skylt Cake by Esbjörnsson. följ den till den tar slut och vårt bageri ligger i den högra långa ladan där det hänger en skylt Cakes på väggen. Adress är Lättorp 107

Vi är registrerade hos Miljö & hälsa och registrerade för moms & F skatt.

Välkommen med frågor